EX2-501-Mobile
Alla Inlägg

EX2-501 Mobile – Vibrerande hörlurar

Jag har under en tid testat ett par nya in-ear hörlurar till min Iphone. Modellen heter iFeelU EX2-501 Mobile och det som är intressant med dem är att de använder sig av en ny vibrationsteknik för att leverera ljudet. Denna teknik kallas bone-conduction och går ut på att ljudet förmedlas via vibrationer till hörselbenen istället för via lufttryck som är det vanliga sättet. “istället för” kanske var fel uttryckt av mig. iFeelU EX2-501 Mobile använder sig faktiskt av båda metoderna. Fördelarna med detta skall vara att det är skonsammare för trumhinnorna och att man skall få en bättre ljudupplevelse.

Lurarna kommer utrustade med två kontroller. På den större av dem kan man med hjälp av två rattar reglera både ljud och vibrationer. På den mindre, som även är utrustad med en mikrofon, navigerar man i sin låtlista, höjer och sänker volymen på telefonen och svarar på samtal.

Designmässigt tycker jag lurarna är ganska anonyma. För min del är det ganska bra då jag inte upplever att hörlurar behöver vara ett fashion statement utan snarare något som passar till vilka kläder man än har på sig. Kontrollen för att reglera ljud och vibrationer är kanske lite i klumpigaste laget men det känns inte som en deal breaker om man nu är intresserad av att testa dessa lurar.

Ljudet tycker jag är helt ok. Det är inte det bästa jag har hört i ett par in-ear hörlurar men det är inte heller det sämsta. Bone-conduction-tekniken upplever jag kommer mest till sin rätt när man tittar på actionfilm där man vill ha lite tryck i explosionerna. När man lyssnar på musik känner jag inte riktigt lika mycket att det behövs.

Överlag tycker jag iFeelU EX2-501 Mobile är klart godkända hörlurar. Ljudet är ganska bra och tekniken med bone-conduction är en intressant upplevelse.