julklappar
Alla Inlägg

Köpte du dina julklappar på nätet?

Tidningarna brukar skriva att det blir ”vanligare och vanligare att man köper sina julklappar på nätet” och det är förstås sant. Att näthandeln är på uppåtgående förvånar knappast någon men sen räcker det ju med att en person mer än förra året köper sina julklappar på nätet för att detta statement ska bli sant – en klassisk marknadsföringsjargong.

Det finns ju både fördelar och nackdelar med att handla julklappar på nätet. De stora fördelarna är ju att det ofta är billigare, inte nödvändigtvis för att varje enskild butik är billigare men för att det är mycket lättare att hitta den butik som säljer julklappen billigast! Att gå 30 min till en annan butik i julruschen för att spara 30 kr är inte lika relevant som att välja en annan nätbutik. Just att slippa nätruschen är också en stor anledning till att köpa sina julklappar på nätet.

För många är denna sista fördel inte så mycket en fördel utan julshoppingen är en tradition lika stark som julskinkan! Att strosa runt i butiker och leta julklappar är helt enkelt något många förknippar med julmys och julstämning. Det jag tror är vanligt numera är dock att man köper den stora majoriteten av julklapparna på nätet och sen låter några ströjulklappar få köpas i butikern. Man slipper stressen men får julkänslan.