Smartklockor
Alla Inlägg

Trendigaste teknikprylarna 2021

Få saker utvecklas i en sådan rasande takt som teknik. Det kommer ständigt nya produkter och uppdaterade modeller och många verkar ha ett stort behov av dessa – vare sig det gäller mobiltelefoner eller robotdammsugare. I den här texten kollar vi närmare på några av dom produkter som är trendiga, enligt konsumenterna, hittills under 2021.

Smart hem-enhet

”Hej Google, starta kaffebryggaren!”, ”Hej Siri, ring Peter!” eller ”Alexa, vad blir det för väder idag?”. Känns detta bekant kanske du till hör en av dom som gillar smart teknik, och som redan har gjort slag i saken och skaffat en enhet för ett smartare hem.

En enhet för ett smartare hem, eller ett röststyrt hem, är något som allt fler tycks uppskatta – inte bara dom renodlade ”tekniknördarna”. Dessa enheter är dock ingen dundrande nyhet för året – flera smart hem-enheter har funnits ett tag men många av dom har också utvecklats mycket sedan dom lanserades för första gången.

Den som inte är helt övertygad om att en sådan enhet är ett måste, och som tycker att kaffebryggaren och Spotify kan statas manuellt precis som tidigare, har kanske inte behov av en sådan enhet men flera som valt att skaffa en vittnar om en enklare och kanske framförallt, en lite roligare vardag.

För den som behöver övertygas följer här några exempel på vad enheten kan bidra med i hemmet:

  • Läsa upp nyheter och väder
  • Skapa listor – till exempel handlingslistor
  • Boka in saker i din kalender – och påminna dig när det är dags
  • Svara på olika typer av frågor

 

Smartklockor

Produkter under ”Smart teknik” verkar vara det som faller konsumenterna bäst i smaken just nu. En annan trendig produkt 2021, som förvisso inte heller är någon rykande färsk nyhet, är smartklockor från olika märken. Apple Watch från just Apple och Samsung Watch är två populära modeller som ger en massa smarta funktioner direkt på handleden.

Utöver dessa finns även en rad andra klockor från olika märken – men i en lägre prisklass. Det finns aktivitets, – / smartklockor att hitta från ett par hundralappar för den som är sugen på att prova men som kanske inte är redo att betala tusentals kronor!