lifeproof iphone 7
Alla Inlägg

7 tillbehör till iPhone och Android du inte visste du behövde

Listan över saker man egentligen behöver är antagligen ganska kort. Jag kommer att tänka på några stycken grejer på rak arm som mat, vatten, kläder och tak över huvudet. Man kan säkert lägga till några till men som sagt, listan blir inte lång.

Men sedan finns det sakerna som man “behöver” i stället. Den listan är mycket roligare och här hittar man saker som mobiltelefoner, surfplattor, vattenskidor, radiostyrda helikoptrar med mera. Det är antagligen på den här listan som man kan placera in följande livsnödvändiga Android- och Iphone-tillbehör

7 tillbehör du “måste” ha till din smartphone

iPhone-styrd Ferrari Enzo

Ferrari iPhone

Den här bilen väcker barnet i mig med en gång. Jag lockas av att det verkar väldigt smidigt att kontrollera den lilla besten med telefonen och att den faktiskt går ganska snabbt (15 km/h)

Det finns två olika sätt att styra bilen på. Det först sättet fungerar genom att man gasar och bromsar genom att tilta telefonen framåt eller bakåt. Svänger gör man genom att luta telefonen åt höger eller vänster. Det andra sättet är att man kör bilen i joystick-läge där bilen kontrolleras genom rörelser på iPhone-skärmen.

Bilen kontrolleras via bluetooth vilket gör att många personer (72 st) samtidigt kan tävla mot varandra med olika bilar utan att störa någon annans frekvens. I denna videon får man en ganska bra bild av hur bilen fungerar, även om den är väldigt töntig.

IGrill Stektermometer

igrill stektermometer

Det är helt enkelt en grilltemometer där du kan övervaka temperaturen på det du grillar i din iPhone eller iPad. Det går fort att komma igång med grejerna. Man laddar ner iGrill-appen och kopplar ihop iGrill-termometern med sin iPhone eller iPad via bluetooth. Räckvidden mellan termometern och telefonen är upp till 60 meter. Därefter är det bara att penetrera valfritt kött med termometern och börja grilla.

I appen kan du följa temperaturen i realtid, se hur värmen utvecklar sig i snygga diagram och få information om hur länge olika typer av kött skall grillas.

iBaby Monitor

ibaby monitor

Ok, jag förstår att detta tillbehöret inte riktar sig till alla direkt men eftersom jag själv har ett litet barn så tyckte jag denna babyvakten verkade ganska smidig. Vi har redan en annan typ av babymonitor med ljud- och videoövervakning. Överlag är vi nöjda med den men denna modellen man kopplar till sin iPhone tycker jag verkar smidigare då man slipper gå runt med en extra videomottagare.

Man placerar kameran på en lämplig plats och kopplar den till sitt trådlösa nätverk hemma. Därefter kan man via en app gå in och kolla om ens barn sover eller håller på med något fuffens. Kameran går att styra och vrida via appen och om man vill går det även att prata lite med sitt barn via appen.

Personligen tycker jag dessa typer av monitorer är väldigt smidiga om man vill vara lite i trädgården eller på altanen samtidigt som den lille sover.

Olloclip 3-i-1 lins för iPhone

Olloclip är en lins man klämmer fast i hörnet på sin iPhone som gör att det går att använda den inbyggda kameran på helt nya sätt. Det blir möjligt att fota i vidvinkel, fish-eye eller makroläge.

Wired Magazine utsåg Olloclip till den bästa iPhone-linsen 2012 vilket inte är fy skam. Man kan läsa deras utlåtande här om man är intresserad.

Några exempel på hur man kan använda linsen.

Olloclip-iPhone-7-16

Case Factory Mobilprojektor

The Case Factory har släppt ett iPhone-skal med inbyggd projektor. Jag får för mig att man skulle kunna hitta många användningsområden för en sådan här projektor. Tänk bara på hur många gånger man håller på att visar foton man har tagit med telefonen för folk. Hade det inte varit coolare att smälla upp bilden på väggen i 50 tum istället? Det fungerar även att visa film, Youtube-klipp, powerpoints och så vidare.

Bilden skall tydligen bli rätt bra med tanke på storlek och pris för projektorn. Upplösningen ligger på 640×360 och ljusstyrkan är hela 15 ANSI.

Projektorskalet har ett inbyggt batteri på 2100 mAh som man laddar med den medföjande USB-kabeln.

Vattentätt skal – LifeProof Case

lifeproof iphone 7

Alla iPhones är bestyckade med ett antal fuktsensorer. Om man får något fel på sin telefon och en av dessa sensorer har känt av fukt gäller inte garantin längre. Att prata i telefonen när det regnar kan orsaka detta men då får man nog ha lite otur.

LifeProof case är ett av de mest tåliga iPhone-skydden på marknaden idag. Det garanterar vattentäthet ner till 2 meters djup. Regn är kanske inte det värsta kan hända mobilen. Att tappa den i handfatet, badkaret, havet eller en pool brukar däremot vara ganska ödesdigert. Jag var själv ute och åkte ribbåt härom dagen och blev ganska nerstänkt av både vågor och regn. Min iPhone hade jag i byxfickan i dubbla plastpåsar så den överlevde. Min kompis hade inte lika tur då det tyvärr var hål i hans påse. Den telefonen lever inte längre.

För båtfolk eller andra människor som planerar att ha sin telefon i miljöer med mycket vatten tror jag LifeProof Case eller liknande skal skulle passa väldigt bra.

Fitbit Flex

Fitbit Flex

Fitbit flex är en liten personlig tränare av gummi som du bär runt handleden som ett armband. Den räknar steg, distans, kalorier och håller koll på din sömn. Resultaten synkas automatiskt mot din dator eller smartphone där du kan analysera dagens resultat i detalj. Det fiffiga är att man kan sätta upp dygnsmål för sig själv, tex kaloriförbränning eller avverkad sträcka, och man ser hela tiden hur nära målet man är beroende på hur många LED-lamporna som lyser. Varje LED motsvarar 20 procent och ser man då att man bara har en kvar framåt kvällen kanske man motiveras att ge sig ut på en sista promenad innan det är läggdags.

Fitbit flex kommer i en mängd olika färger för att man skall kunna matcha den med sin egna stil och det medföljer två olika storlekar på armbandet.