magsafe2-45w-power-adapter
Alla Inlägg

Macbookladdare med specialfunktioner

En Macbookladdare behöver inte enbart ha funktioner för strömförsörjning för den bärbara datorn. Apple själva erbjuder enbart traditionella laddare för olika strömstyrkor, men eftersom man tillåter tredjepartstillverkare att skapa egna produkter finns idag en hel del Macbookladdare med specialfunktioner på marknaden. Sammanlagt finns cirka 10 tredjepartstillverkare verksamma inom specialprodukter för Apple-prylar.

Den produkt som mest står ut från mängden är den som fungerar både som en strömadapter till en MacBook och som en väggladdare för alla modeller av iPod, iPad och iPhone. I grunden är laddaren en vanlig väggladdare till MacBook, men den har även ett extra uttag för en 10 watts-anslutning. På så sätt kan man ladda både den bärbara datorn och en annan Apple-produkt samtidigt. Intressant är att det i tester har visat sig att flera av dessa typer av laddare är snabbare än de laddare som följer med i kartongen till iPod/iPad/iPhone.

En annan typ av Macbookladdare som erbjuder lite mer än Apples standardprodukter, är den som har utbytbara adaptrar för olika former av uttag. Med en sådan laddare spelar det ingen roll var i världen man befinner sig. Det är bara att kika på vägguttaget, välja rätt adapter och sedan börja ladda som vanligt.