dags för iPhone X
Alla Inlägg

Dags för iPhone X

Nu har dom första personerna fått leverans av den senaste iPhone X och hyllningarna både från användare och recensenter är överväldigande positiva. Flera tidningar och online magasin har utnämnt telefonen till den bästa smartphonen någonsin.
Flera av dom nya funktionerna är banbrytande precis som många tidigare modeller från Apple har varit. Den största snackisen är givetvis Face-ID och avsaknaden av en fysiskt hemknapp vilket innebär att telefonen låses upp men användarens ansikte som skannas av sensorer som mäter av trettio tusen punkter i ansiktet med ir ljus.

Apple har även valt att gå tillbaks till en baksida av glas som försvann efter iPhone 5S och som blev i aluminium med iPhone 6. Anledningen till baksidan i glas både på iPhone X och på iPhone 8 modellerna är att Apple äntligen har försett dom med trådlös laddning. Tack vare baksidan i glas är telefonen mer ömtålig än om den skulle ha en metallbaksida och rekommendationen är att skydda den direkt med exempelvis ett mobilskal till iPhone X eller ett snyggt fodral.

Vi svenskar har en förkärlek till Apples produkter och iPhone har ett starkt fäste hos oss med hela 40% av marknaden. Dock så rapporteras det att iPhone 7 säljer bättre än iPhone 8 både i Sverige och i Usa och det ser ut som om användarna väntar på toppmodellen iPhone X. Tim Cook, Apple VD som nyss var på besök i Sverige berättar i Veckans Affärer varför han tror att vi Svenskar tycker om deras produkter så mycket.