trasig galaxy s10
Alla Inlägg

Reparera Samsung Galaxy S10

Vad gör man när skärmen på Samsungs senaste flaggskepp har gått sönder? Skärmen är en av dom vitalaste delarna på dagens smartphones och givetvis även på Samsungs nya Galaxy S10 serie. Man kan börja med att höra med sitt försäkringsbolag om skador på mobiltelefonen ingår i försäkringen och samtidigt även fråga om tillvägagångssätt för att laga telefonen. Vissa försäkringsbolag har sina egna reparationsverkstäder som man måste lämna in telefonen hos för att försäkringsbolaget ska ersätta reparationskostnaden.

Om försäkringsbolaget inte täcker kostnaden för reparationen kan man vända sig till någon av alla dom fristående reparationsverkstäderna som finns i nästan varje gathörn men det är viktigt att försäkra sig om att dom använder godkända delar och även undersöka vad man får för garanti på den utförda reparationen. Om man vill vara på säkra sidan kan man givetvis lämna in telefonen direkt hos Samsung vilket garanterar att man får reparationen utförd enligt deras egna riktlinjer och med originaldelar.

Det blir oftast lite billigare att lämna till en fristående verkstad och oftast kan man hitta en i sin egen stad och på så sätt lämna in den på plats och få den lagad ganska omgående om man söker på Google efter den modellen man vill få lagad som exempelvis laga samsung s10 plus skärm så får man upp en mängd alternativ på företag som tillhandahåller reparationer. Vissa kan man skicka in telefonen till med posten men vill man lämna in den i sin egen stad kan man göra samma sökning och lägga till stadens namn.

Som bgr.com skriver om så är Samsungs Galaxy S10 serie ganska ömtålig och en video från SquareTrade visar när dom testar alla tre modellerna i sitt droptest.

https://youtu.be/9k-ef96_nys