Alla Inlägg

Gratis mobilabonnemang – Är det nya vägen?

Med helt gratis mobilabonnemang försöker Wifog att utmana på abonnemangsmarknaden. Men är kunderna redo för det nya konceptet?

Det är inte mycket som skiljer sig mellan de olika mobilabonnemangen på den svenska marknaden. Täckningen har blivit bättre för de flesta operatörer och för de som bor i en stad är täckning ytterst sällan ett problem. Istället är det antalet GB i surfmängd i förhållande till pris som är i fokus för de allra flesta mobilanvändare. Utöver det erbjuds vissa specialfunktioner som ”ring billigare utomlands” eller ”spar surfen”.

En operatör som ifrågasätter denna likriktning är Wifog. I en recension av Wifog sammanfattas deras affärsmodell:

”…gratis som kräver något tillbaka”

Det är gratis – men det handlar inte bara om att få fri tillgång till internet utan att behöva lyfta ett finger. Det hade knappast varit en hållbar affärsidé för företaget. Istället kombinerar de olika inkomstkällor som känns igen från andra digitala tjänster.

Wifog – Reklam, Enkäter, Erbjudanden

Google, Facebook och Youtube är gratis att använda – men du betalar med att behöva se reklam. På ett liknande sätt fungerar Wifog. Samtidigt är det faktiskt ett sätt att ringa helt gratis.

Wifog Zero

I detta gratisabonnemang ingår 15 minuter samtal och 20 sms samt 0,5 GB surf. Ett perfekt abonnemang att använda i larmenheter och andra uppkopplade enheter som enbart kräver extremt lite surf.

Wifog Small – XXL

Övriga abonnemang liknar lågprisabonnemangen hos Hallon och liknande operatörer. Det är absolut billigt men inte gratis. Exempelvis kostar Small 30 kronor per månad och för detta ges tillgång till 50 minuters samtal och 50 Sms samt 1 GB surf. För att få fria samtal och sms behöver Large tecknas. Då ingår även 3 GB surf. Det kostar 90 kronor per månad.

Fyll på surf m.m.

I appen finns flera vägar att tjäna Wifogpoäng. Den enklaste vägen är att se på reklam eller göra enkäter. Men det kan även vara att ta del av vissa erbjudanden. När detta sker adderas poängen till kontot och dessa poäng kan sedan användas för att köpa mer surf eller annat till abonnemanget.

Att tid är pengar är uppenbart med detta abonnemang. Den som har tid, men inte pengar, kan alltså se på reklam och göra andra microuppdrag för att hålla nere sin mobilkostnad så mycket som möjligt. Om det är värt besväret? Det visar sig framöver om reklambaserade Wifog är framtiden. Oavsett är det spännande med nya koncept på en relativt stel marknad.