macbook pro
Alla Inlägg

Macbook pro retina med ny macbookladdare

Apples nya Macbook Pro med retinaskärm är utrustad med en ny typ av macbookladdare. Den nya laddaren är snarlik den tidigare varianten som fortfarande finns på marknaden för de datorer som inte har retinaskärm men skiljer sig så pass mycket att det inte går att använda sig av den gamla modellen för de nya retinadatorerna. Därför behöver man köpa en macbookladdare som passar för retinaskärmen. Funktionen är densamma som innan med magnet för att fästa sig för laddning i datorn. Laddaren är också uppdelad i en laddare och en förlängningssladd. Dock är själva plattan för anslutning till datorn tunnare och längre än den tidigare versionen. Det är just denna förändring som gör att datorn kräver den nya typen av laddare.

Nyheter för retinan

Den är självklart inte bara macbookladdaren som är ny för Apples Macbook Pro med retinaskärm utan där är även cd-spelaren borttagen. Detta för att själva CD-spelaren i dagsläget håller på att utfasas från de bärbara datorerna. Den är utrustad med en snabb processor och innehar bra med minnen. Själva hårddisken är en ssd-disk. Vilket betyder att den är mycket snabbare än sin föregångare. Det gör att uppstartstiden förkortas märkbart och batteritiden har också förbättrats. Skillnaden mellan de gamla Macbook pro datorerna och de med retinaskärm är antalet pixlar per tum. Apple har också tagit patent på uttrycket retinaskärm.

För att du ska ha nytta av din nya Macbook Pro med retinaskärm krävs då också att du införskaffar dig en macbookproladdare som är anpassad att användas med din retinadator.